Ledige lejeboliger i København

Husleje
Størrelse
Antal værelser
Husdyr tilladt

Søger du en studiebolig i København? Sådan finder du de billige lejligheder

Danmarks ældste og mest populære studie by – hovedstaden København – har et evigt omdiskuteret boligmarked. Udbuddet kan ikke følge med efterspørgslen, og priserne er skyhøje.

Heldigvis gælder der nogle andre vilkår, når du er studerende, og du har i større grad et valg – der er nemlig mange måder at bo på i København.

København har alle muligheder for at uddanne sig. Københavns Universitet, CBS, CPH-business og KEA er bare for at nævne nogle få. RUC ligger tæt på København og det samme gør DTU. Dertil kommer alle de gymnasier og handelsskoler, der er placeret i og omkring København.

København er en populær studie by, og der er mange, der flytter til hvert år, hvorfor det kræver lidt snilde at få fat i de billige lejligheder i København. En god studiebolig i København kan være svært at finde, men det er ikke umuligt.

Sådan finder du de billige lejemål i København

Der er mange studieboliger i København, men der er også mange om buddet – og det er godt at være forberedt på dette, så du kan være ude i god tid.

Der findes mange kollegier og ungdomsboligforeninger i og omkring hovedstaden, og her er det godt at kende kollegiernes kontor, som giver et godt overblik over de muligheder, der er. Kollegiernes kontor etablerer kontakten mellem lejer og udlejer, og varetager ventelister for de enkelte kollegier, hvilket givet et bedre overblik, da du kan holde øje med alle dine ventelisteplaceringer fra et og samme sted.

Københavns Universitet har desuden to kollegier tilknyttet – Regensen og Kvinderegensen. Her arbejder man ikke med ventelister, men sender en motiveret ansøgning, hvilket giver andre og bedre muligheder ved et akut behov.

København er lige nu i rivende udvikling, og byen vækster enormt meget. Der bygges i alle ender og kanter af byen, og flere af disse nybyggerier har også ungdomsboliger.

Andre idéer til at bo godt og billigt i København

Hvis du har langt igen på ventelisten, og det er svært at finde en ledig lejebolig, der er svær at betale, så kan du alternativt finde et bofællesskab eller et værelse hos en privat. Det bliver i stigende grad attraktivt at bo flere sammen, da boligpriser i storbyerne er for høje til, at alle kan være med. Du vil også se et stort udbud af værelser lejet ud af private – dette kan også være en rigtig god mulighed for den studerende.

I takt med at der er flere der flytter til København, så udvider byen sig. Grænserne skubbes, og det stiller krav til den offentlige transport. Der bliver længere fra udkanten til centrum, når nybyggerierne skubber bygrænsen, og transporten skal følge med.

Det er nemt at komme rundt i København og det er nemt at komme til og fra. Du kan være i Roskilde på 22 minutter, og du kan være i Hillerød på 35 minutter. Derfor er det ikke logistisk svært at bo udenfor København, mens du læser i byen, og der kan være en økonomisk fordel i at finde en lejlighed udenfor byen.