Ledige lejeboliger i Aarhus

Husleje
Størrelse
Antal værelser
Husdyr tilladt

Søger du en studiebolig i Aarhus? Sådan finder du de billige lejligheder

Aarhus sprudler af studieliv og er anerkendt for et godt studiemiljø. Storbyen byder på mange attraktive skoler og uddannelser.

Alene på Aarhus Universitet, starter der hvert år mere end 12.000 studerende. Med så mange nye studerende hvert år, er det selv sagt vigtigt at have nok studieboliger og billige lejligheder tilgængelige.

I Aarhus midtby og omegn findes der da også mange studieboliger og delevenlige lejeboliger. Men med så mange, nye studerende hvert år, kan det være vanskeligt for nogen studerende at finde en bolig i tide – især til en budget- eller SU-venlig husleje.

Skriv dig op på ventelister til billige lejligheder – og gerne i god tid!

Der findes forskellige foreninger, som f.eks. Ungdomsbolig Aarhus, hvor du som studerende kan skrive dig på en venteliste. De omfavner studieboliger i flere dele af Aarhus.

Du kan også finde billige lejemål og enkelte studieboliger på Aarhusbolig.dk, som også har en billig venteliste.

Find en eller flere roommates og bo til leje i en delevenlig lejlighed

Alternativt kan du finde delevenlige lejligheder, og jo længere væk du kommer fra midtbyen, jo billigere bliver det som regel. Hvis du f.eks. skal studere på Aarhus Universitet, kan det dog i de fleste tilfælde være en fordel at finde en billig lejebolig i Aarhus N, da du vil komme endnu tættere på sit studie.

Husk at der er rigeligt af muligheder for at komme rundt på cykel og tage bybusser i Aarhus. Du behøves ikke nødvendigvis bo meget tæt på din uddannelse. Ofrer du lidt ift. transporttid, vil du oftest kunne bo billigere, når du fx finder studieboliger, som ikke nødvendigvis ligger lige i centrum.

Andre muligheder for at finde mere budgetvenlige lejligheder i Aarhus

Aarhus er en by i konstant vækst. Nye bygninger, etagebyggerier og lejligheder skyder hele tiden frem i hele byen.

Det skyldes den store efterspørgsel. Denne massive efterspørgsel betyder dog også, at priserne for en lejebolig nemt kan være i den dyre ende, sammenlignet med andre, mindre kommuner.

Der er dog stadig gode muligheder for at finde billige lejligheder. Hvis du altså ved hvor du skal lede.

Aarhus Bolig er et godt bud, hvor diverse tilbud fra boligforeninger samles i et overblik. Hvis du ikke allerede er tilmeldt Aarhus Bolig, er det en rigtig god idé at få gjort det hurtigst muligt.

Overvej at søge billige lejemål udenfor Aarhus by

Har du mod på det, så er det værd at kigge lidt uden for selve Aarhus og mod forstæderne, hvor der er bedre muligheder for at finde billige lejligheder.

Her kan du bl.a. kigge efter bolig i Tranbjerg, Hasselager, Viby, Brabrand, Højbjerg, Skejby og Lisbjerg.

Ønsker man at flytte til længere ud i yderområderne, kan du kigge efter bolig i Lystrup, Galten, Egå, Mårslet, Beder, Hørning med flere.

En by med masser af liv og kultur

Aarhus er Danmarks næststørste by, og er det største byområde i Jylland.

Derfor byder Aarhus også i den grad på et mangfoldigt kulturliv med en masse aktiviteter.

Heriblandt kan nævnes AROS, som foruden sin ikoniske regnbue på toppen, byder på en masse spændende indhold og oplevelser.

Ønsker du at shoppe, er det imponerende indkøbscenter, Bruuns Galleri, et oplagt sted at tage hen. Bruuns Galleri ligger i forlængelse af hovedbanegården, og huser mange forskellige butikker samt spisesteder.

Aarhus by er også beriget med mange forskellige spisesteder til enhver smag. Et af de mest populære cafémiljøer, finder du nede langs åen. Ønsker du mad i gastronomisk højklasse, byder Aarhus også på flere Michelin-restauranter.

Som bonus kan du som studerende faktisk få studierabat mange steder i Aarhus – så husk at spørge efter dette, når du er ude og spise eller shoppe.